Menu

Συναστρία - Όψεις Αφροδίτης

Σύνοδοι

Αφροδίτη σύνοδος Αφροδίτη. Υπάρχουν αμοιβαία αισθήματα. Τα άτομα πιθανά έχουν και τις ίδιες προτιμήσεις σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα.

Αφροδίτη σύνοδος Άρη. Είναι ο ισχυρότερος δείκτης φυσικής έλξης ανάμεσα στα δύο άτομα. Σε περίπτωση που συντελούν και άλλες όψεις ο γάμος είναι πολύ πιθανός.

Αφροδίτη σύνοδος Δία. Είναι ένας από τους ισχυρότερους δείκτες για μια ευτυχισμένη σχέση - ευγένεια, τρυφερότητα, πραγματική αγάπη, γενναιοδωρία και αισιοδοξία είναι μερικά από τα συστατικά της. Τα κοινά ενδιαφέροντα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, την τέχνη, το θέατρο, την κοινωνιολογία και τα ταξίδια. Γενικά μπορεί να αναμένεται καλή τύχη, κοινωνική επιτυχία και οικονομική ευημερία.

Αφροδίτη σύνοδος Κρόνο. Είναι πιθανό το άτομο που έχει τον Κρόνο να είναι αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία ή να είναι το πιο σοβαρό και υπεύθυνο. Είναι ένα δύσκολο στοιχείο για ερμηνεία, γιατί μπορεί να λειτουργήσει υπέρ ή κατά της σχέσης. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να αναμένεται σταθερότητα, αντοχή και φιλία - το άτομο με τον Κρόνο θα συμπεριφερθεί προστατευτικά και στοργικά στο άλλο. Αν η αρνητική πλευρά επικρατήσει μπορεί να εμφανισθεί σαν συντηρητικό, περιοριστικό ή καταθλιπτικό.

Αφροδίτη σύνοδος Ουρανό. Μπορεί να είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Μπορεί να έχετε συναντηθεί κάτω από ασυνήθιστες περιστάσεις. Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια συναρπαστική και έντονη εμπειρία. Αν άλλοι παράγοντες δείχνουν γάμο ή μακροπρόθεσμη δέσμευση, τότε η όψη αναδεικνύεται σαν ένα ενισχυτικό χαρακτηριστικό.  Αν δεν υπάρχουν στοιχεία μονιμότητας, τότε η σχέση συνήθως τελειώνει ξαφνικά όπως άρχισε.

Αφροδίτη σύνοδος Ποσειδώνα. Αυτός ο συνδυασμός δείχνει έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στα άτομα και είναι πιθανό αυτά να έχουν διαισθητική ψυχική ανταπόκριση. Η όψη ανεβάζει το ρομαντισμό και τη φιλία σε ένα ψηλότερο και πιο εκλεπτυσμένο επίπεδο έκφρασης - ίσως και οι δύο να αισθάνονται ότι έχουν βρει τον ιδανικό σύντροφο. Η σχέση περιέχει αληθινή αγάπη, κατανόηση και βαθιά συναισθηματική ταύτιση. Τα κοινά ενδιαφέροντα μπορεί να περιλαμβάνουν την τέχνη, την κοινωνική προσφορά ή τη θρησκεία.

Αφροδίτη σύνοδος Πλούτωνα. Η όψη από μόνη της δεν εγγυάται ρομαντική ή ψυχική αρμονία αλλά αποτελεί ένδειξη ερωτικής συμβατότητας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει το σεξ το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της σχέσης.

Αφροδίτη σύνοδος Βόρειο Δεσμό. Η σχέση μπορεί να φέρει σχετική κοινωνική ή οικονομική επιτυχία.

Αφροδίτη σύνοδος Ωροσκόπο. Η όψη σηματοδοτεί συναισθηματική συμμετοχή, φυσική έλξη και συμβατότητα. Δείχνει ότι τα δύο άτομα αλληλοσυμπληρώνονται και συνθέτουν ένα σύνολο ισχυρότερο από τα μέρη του.

Αφροδίτη σύνοδος Μεσουράνημα. Το άτομο με την Αφροδίτη έχει κάποια συμμετοχή στην επαγγελματική ζωή του άλλου προσώπου. Μπορεί να προωθεί τη σταδιοδρομία του άλλου μέσω κοινωνικών γνωριμιών ή με οικονομική ενίσχυση. Η σχέση μπορεί να αυξήσει την κοινωνική θέση και των δύο και να φέρει οικονομικές απολαβές.

Εξάγωνα ή Τρίγωνα

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Αφροδίτη. Τονίζεται η συναισθηματική και κοινωνική συμβατότητα. Τα άτομα μπορεί να μοιράζονται τις ίδιες κοινωνικές δραστηριότητες, τους φίλους, τα χόμπι και τη διασκέδαση. Ο γάμος είναι μια ισχυρή πιθανότητα.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Άρη. Η όψη δείχνει έλξη και αισθηματική συμμετοχή. Τα άτομα αλληλοσυμπληρώνονται και το ζευγάρι, σαν μονάδα, θα είναι ισχυρότερο από τα μέρη που το αποτελούν.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Δία. Πρόκειται για μια τυχερή όψη και για έναν από τους ισχυρότερους αστρολογικούς δείκτες μιας ευτυχισμένης σχέσης: η φιλία, η τρυφερότητα, η γενναιοδωρία και η αισιοδοξία είναι μερικά από τα συστατικά της. Επιπρόσθετα, τα άτομα ίσως να μοιράζονται τις ίδιες θρησκευτικές και κοινωνικές αξίες.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Κρόνο. Η όψη δεν δείχνει ρομαντική έλξη αλλά εάν η σχέση προχωρήσει θα έχει τα στοιχεία της αξιοπιστίας, της ευθύνης και της ωριμότητας. Το άτομο που έχει τον Κρόνο θα είναι πιστό και σταθερό, από την άλλη πλευρά ο/η σύντροφός του θα δείχνει ευγένεια και θα υποστηρίζει συναισθηματικά και κοινωνικά.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Ουρανό. Μπορεί να είναι έρωτας με την πρώτη ματιά ή τα πρόσωπα να έχουν συναντηθεί κάτω από ασυνήθιστες περιστάσεις. Η αρχική συνάντηση θα μπορούσε να είναι μια συναρπαστική και έντονη εμπειρία. Αν υπάρχουν άλλοι παράγοντες που υποστηρίζουν τον γάμο και την μακροπρόθεσμη δέσμευση τότε η όψη λειτουργεί σαν ένα επιπλέον θετικό χαρακτηριστικό.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Ποσειδώνα. Η όψη ανεβάζει το ρομαντισμό και τη φιλία σε υψηλότερο και πιο εκλεπτυσμένο επίπεδο έκφρασης. Η σχέση περιέχει αληθινή αγάπη, τρυφερότητα και κατανόηση.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Πλούτωνα. Η αντιστοίχιση αυτή θεωρείται σαν ένας από τους ισχυρότερους δείκτες έντονης έλξης. Η όψη από μόνη της δεν εγγυάται ψυχική αρμονία αλλά αποτελεί ένδειξη ερωτικής συμβατότητας.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Η σχέση μπορεί να φέρει κάποια αμοιβαία κοινωνική ή οικονομική επιτυχία.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Ωροσκόπο. Τα άτομα νιώθουν άνετα μαζί, απολαμβάνουν την παρέα τους και δεν υπάρχει καμία αναστολή όταν αποκαλύπτουν τα συναισθήματα τους. Μπορούν να συνεργάζονται καλά και αυτό αναπληρώνει άλλες ελλείψεις.

Αφροδίτη εξάγωνο ή τρίγωνο Μεσουράνημα. Πρόκειται για μια καλή όψη που δείχνει ότι το άτομο με την Αφροδίτη έχει κάποια συμμετοχή στην επαγγελματική ζωή του/της συντρόφου του. Μπορεί να στηρίζει την καριέρα του άλλου με κοινωνικές επαφές ή οικονομική ενίσχυση. Η σχέση είναι πιθανό να αυξήσει την κοινωνική θέση του ζευγαριού και να φέρει οικονομικές απολαβές.

Τετράγωνα

Αφροδίτη τετράγωνο Αφροδίτη. Το κοινωνικό περιβάλλον των δύο προσώπων μπορεί να είναι διαφορετικό και η κοινωνική ζωή τους αντίθετη με κάποιο τρόπο. Το ζευγάρι μπορεί να είναι σπάταλο και, σαν συνέπεια, τα οικονομικά προβλήματα είναι πιθανά.

Αφροδίτη τετράγωνο Άρη. Η αρχική έλξη είναι συνήθως επιφανειακή και παρορμητική. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη μπορεί να θεωρήσει γρήγορα το άλλο πρόσωπο σαν επιθετικό, αγενές και απερίσκεπτο. Αντίθετα, το ίδιο θα θεωρείται σαν  υπέρ-συναισθηματικό, αδύναμο και φυγόπονο. Αυτές οι αντιλήψεις θα ξυπνήσουν στον κάθε ένα έντονα αρνητικά συναισθήματα, όπως απογοήτευση, θυμό ή κατήφεια. Ακόμη, οικονομικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν από υπερβολικές δαπάνες.

Αφροδίτη τετράγωνο Δία. Ο κίνδυνος με την όψη αυτή είναι ότι το ζευγάρι μπορεί να έχει μια λανθασμένη ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Τα άτομα πιθανώς να επιδιώξουν την ευχαρίστηση και την ευκολία σε βάρος άλλων πιο σημαντικών ζητημάτων της ζωής. Αυτή η κοινή έλλειψη ευθύνης ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα.

Αφροδίτη τετράγωνο Κρόνο. Για αισθηματικές σχέσεις η όψη αυτή θεωρείται δύσκολη και σπάνια βρίσκεται σε ωροσκόπια γάμου. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη μπορεί να θεωρεί το άλλο πρόσωπο σαν αδιάφορο και καταθλιπτικό. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο μπορεί να θεωρείται υπερβολικά συναισθηματικό και άβουλο.

Αφροδίτη τετράγωνο Ουρανό. Ο σχηματισμός δείχνει συνήθως μια συναρπαστική αλλά βραχύβια σχέση. Είναι ένας συνδυασμός που υπόσχεται περισσότερα από όσα μπορεί να προσφέρει. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη μπορεί να θεωρεί το άλλο πρόσωπο αναξιόπιστο, εκκεντρικό και απρόβλεπτο. Αντίθετα, το ίδιο μπορεί να θεωρείται υπερβολικά συναισθηματικό, βαρετό και υλιστικό.

Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνα. Η αρχική έλξη του προσώπου με την Αφροδίτη προς τον/τη σύντροφό του θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε απογοήτευση - σύγχυση, εξαπάτηση και ανειλικρίνεια είναι μερικοί από τους παράγοντες που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν τη σχέση. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη μπορεί να καταλήξει να θεωρεί το άλλο πρόσωπο αναξιόπιστο και παραπλανητικό, που ζει με το κεφάλι στα σύννεφα. Αντίθετα, το ίδιο μπορεί να θεωρείται υλιστικό, χωρίς πνευματικότητα.

Αφροδίτη τετράγωνο Πλούτωνα. Είναι πιθανό η σχέση να βασίζεται περισσότερο στην επιθυμία παρά στην πραγματική αγάπη. Με τον καιρό, πληγωμένα αισθήματα, διαφωνίες και συναισθηματική απογοήτευση μπορεί να αποσταθεροποιήσουν τη σχέση. Υπάρχει κίνδυνος το πρόσωπο με τον Πλούτωνα να επιχειρήσει να κυριαρχήσει συναισθηματικά το άλλο άτομο, με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Το ίδιο πρόσωπο μπορεί να θεωρεί τον/την σύντροφό του σαν αδύναμο, επιφανειακό και υπερευαίσθητο.

Αφροδίτη τετράγωνο Βόρειο Δεσμό. Διαφορές στον τρόπο ζωής των δύο προσώπων μπορεί να προκαλούν κάποιες διαφωνίες.

Αφροδίτη τετράγωνο Ωροσκόπο. Οι διαφορές στο οικογενειακό υπόβαθρο ή τις κοινωνικές αξίες είναι πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα. Το άτομο που έχει τον Ωροσκόπο μπορεί να θεωρεί το άλλο πρόσωπο ματαιόδοξο και φαντασμένο, ενώ το ίδιο μπορεί να θεωρείται αδέξιο και ανάγωγο.

Αφροδίτη τετράγωνο Μεσουράνημα. Φαίνεται ότι οι προσωπικές και αισθηματικές ανάγκες του προσώπου με την Αφροδίτη συγκρούονται με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του ατόμου που έχει το Μεσουράνημα.

Αντιθέσεις

Αφροδίτη αντίθεση Αφροδίτη. Τα κοινωνικά υπόβαθρα των μερών μπορεί να είναι διαφορετικά ή τα ιδανικά, οι πεποιθήσεις και οι κοινωνικές ανάγκες τους να συγκρούονται με κάποιο τρόπο. Παρόλα αυτά, εάν τα άτομα δεχτούν αυτές τις δυσκολίες και βρουν τη σωστή ισορροπία, η κοινή ζωή τους θα είναι αρκετά ευχάριστη.

Αφροδίτη αντίθεση Άρη. Η αρχική έλξη είναι συνήθως επιφανειακή. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη μπορεί να καταλήξει να θεωρεί το άλλο πρόσωπο επιθετικό, ακαλλιέργητο και απερίσκεπτο. Αντίθετα, το ίδιο κρίνεται σαν υπέρ-συναισθηματικό και οκνηρό. Οι διαφορές αυτές θα ξυπνήσουν διαθέσεις που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν, όπως απογοήτευση, θυμό ή κατάθλιψη. Οικονομικά προβλήματα μπορεί να προκύψουν λόγω υπερβολικών εξόδων.

Αφροδίτη αντίθεση Δίας. Είναι μια όψη που δείχνει αμοιβαία συμπόνοια, τρυφερότητα, γνήσια αγάπη, γενναιοδωρία και αισιοδοξία. Όμως, το ζευγάρι είναι πιθανό να έχει μια λανθασμένη ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, επιδιώκοντας την ευχαρίστηση και την ευκολία σε βάρος άλλων σημαντικότερων ζητημάτων. Αυτή η έλλειψη ευθύνης μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικές ή κοινωνικές δυσκολίες. Εάν η σχέση παραμείνει, θα εξελιχθεί σε μια αρμονική και καλλιεργημένη συνεργασία.

Αφροδίτη αντίθεση Κρόνος. Για τις σχέσεις αυτή η αντίθεση θεωρείται δύσκολη και βρίσκεται σπάνια σε σχέσεις που καταλήγουν σε γάμο. Δείχνει μια κρύα και μη φιλική σχέση. Η Αφροδίτη θεωρεί τον Κρόνο αδιάφορο, καταπιεστικό και υπερβολικά σοβαρό. Στην άλλη πλευρά, ο Κρόνος μπορεί να θεωρήσει την Αφροδίτη πολύ συναισθηματική και οκνηρή.

Αφροδίτη αντίθεση Ουρανό. Αυτή η διάμετρος δείχνει συνήθως μια συναρπαστική αλλά βραχύβια σχέση. Είναι ένας συνδυασμός που συχνά υπόσχεται περισσότερα από όσα θα μπορούσε να δώσει και συχνά συνδέεται με την ομοφυλοφιλία ή κάποια άλλη σύνδεση κοινωνικά ασυνήθιστη. Η αρχική γοητεία μπορεί να οδηγήσει στην απογοήτευση επειδή οι αντίστοιχοι τρόποι ζωής είναι διαφορετικοί και απροσδόκητες κοινωνικές δυσκολίες μπορούν να αποσταθεροποιήσουν τη σχέση. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη μπορεί να καταλήξει να βλέπει το άλλο πρόσωπο σαν αναξιόπιστο, εκκεντρικό και απρόβλεπτο. Αντίθετα, το ίδιο θεωρείται υλιστικό και συμβατικό.

Αφροδίτη αντίθεση Ποσειδώνα. Είναι μια ακατάλληλη σύνδεση βασισμένη στην παραίσθηση και τη φαντασία. Η αρχική έλξη μπορεί να οδηγήσει στην απογοήτευση. Η σύγχυση, η εξαπάτηση και η ανειλικρίνεια είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν τη σχέση. Το άτομο που έχει την Αφροδίτη μπορεί να καταλήξει να θεωρεί το άλλο πρόσωπο αναξιόπιστο και παραπλανητικό. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο κρίνεται σαν υλιστικό και στερημένο πνευματικότητας.

Αφροδίτη αντίθεση Πλούτωνα. Η όψη δείχνει συνήθως μια έντονη αλλά δύσκολη ένωση. Είναι πιθανό η σχέση να βασίζεται περισσότερο στην επιθυμία παρά στη γνήσια αγάπη. Σύντομα, τα πληγωμένα συναισθήματα, οι διαφωνίες και η συναισθηματική απογοήτευση μπορεί να οδηγήσουν σε μια επισφαλή κατάσταση. Ένας κίνδυνος είναι ότι το πρόσωπο που έχει τον Πλούτωνα θα προσπαθήσει να εξουσιάσει ψυχολογικά τον/τη σύντροφο του. Ο Πλούτωνας βλέπει την Αφροδίτη σαν επιφανειακή και υπερευαίσθητη ενώ με τη σειρά του κρίνεται σαν δικτατορικός, μυστικοπαθής και δυσνόητος.

Αφροδίτη αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Διαφορές στους αντίστοιχους τρόπους ζωής μπορούν να προκαλέσουν μερικά κοινωνικά ή εσωτερικά προβλήματα.

Αφροδίτη αντίθεση Ωροσκόπο. Η διάμετρος προτείνει τη συναισθηματική συμμετοχή, την φυσική έλξη και την συμβατότητα. Δείχνει ότι τα δύο άτομα αλληλοσυμπληρώνονται από πολλές απόψεις, μπορούν να συνεργαστούν και να αντισταθμίσουν ο ένας τις ελλείψεις του άλλου.

Αφροδίτη αντίθεση Μεσουράνημα. Η σχέση περιέχει συνεργασία και αλληλοεκτίμηση. Η ένωση είναι πιθανό να αυξήσει την κοινωνική θέση του ζευγαριού και να φέρει οικονομικές ανταμοιβές.

Χιαστί

Με Ερμή
Τείνει να περιορίσει την ικανότητα των ατόμων να επικοινωνούν, ειδικά σε διαισθητικό επίπεδο, απαιτώντας συνεχείς διευκρινίσεις και εξηγήσεις του καθένα από τους συντρόφους για τα αισθήματα και τις σκέψεις του.

Με Άρη
Με άλλους ισχυρούς δεσμούς, ικανούς να φέρουν τα άτομα μαζί, πιθανά να υπάρχει στο καθένα η αίσθηση ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ερωτικές ανάγκες του άλλου.

Με Δία
Το πρόσωπο με την Αφροδίτη μπορεί να αισθάνεται με κάποιο τρόπο υποχρεωμένο προς το πρόσωπο του Δία για τα αισθήματα που το τελευταίο εκδηλώνει. Το αποτέλεσμα είναι μια συνέπεια του ενός προς τον άλλο βασισμένη σε μια αίσθηση υποχρέωσης μάλλον παρά σε εκτίμηση.

Με Κρόνο
Η όψη έχει μικρή σημασία. Δημιουργεί μόνο μια αόριστη δυσκολία και φόβο στο πρόσωπο με την Αφροδίτη και μια αίσθηση απόσπασης και αδιαφορίας στο άτομο του Κρόνου. Αν, όμως, κάποιο από τα μέρη έχει γενέθλια προδιάθεση για συναισθηματική αστάθεια ή σκληρότητα, τότε η όψη μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό αρνητικό παράγοντα.

Με Ουρανό
Από την αρχή μπορεί να δημιουργηθούν βασικές παρεξηγήσεις, με το άτομο της Αφροδίτης να διαβάζει τα κίνητρα του άλλου προσώπου λανθασμένα και το τελευταίο να διερωτάται γιατί ο/η σύντροφος του συμπεριφέρεται με αυτό τον περίεργο τρόπο. Η όψη δεν θα εμποδίσει το δεσμό να εξελιχθεί αλλά συνεχώς θα υπάρχουν παρεξηγήσεις για το ποιος θέλει τι - ένα στοιχείο που μπορεί να κάνει τη σχέση ευάλωτη ακόμη και σε ασήμαντα γεγονότα.

Με Ποσειδώνα
Το άτομο την Αφροδίτη θα δει τον/τη σύντροφο του σαν κάποιον που θα μπορούσε να το ελευθερώσει από τους περιορισμούς και τις απογοητεύσεις. Το πρόσωπο που έχει τον Ποσειδώνα θα δώσει διέξοδο στην καθημερινή πίεση μέσω κάποιας μεταχείρισης ή ελέγχου του ατόμου με την Αφροδίτη. Η όψη δεν είναι απαραίτητα επιβλαβής αλλά υπάρχει ένα στοιχείο χρησιμοποίησης του ενός προσώπου από το άλλο προκειμένου και τα δύο να ξεφύγουν από τις δοκιμασίες της ζωής.

Με Πλούτωνα
Η όψη είναι αρνητική και προβληματική για ένα δεσμό. Αν υπάρχουν άλλα ισχυρά συνδετικά στοιχεία, αυτή θα εκδηλωθεί σαν εναλλαγή κυριαρχίας (Πλούτωνας) και παθητικότητας (Αφροδίτη).

 Romance

Η Αφροδίτη

Η Αφροδίτη στη συναστρία αντιπροσωπεύει αυτό που αισθανόμαστε στην παρουσία ενός άλλου ανθρώπου που ενσωματώνει το πρότυπο της ομορφιάς. Το πρότυπο αυτό καθορίζεται αρχικά από την κοινωνία. Όταν είμαστε νέοι, τα στάνταρ των άλλων μας επηρεάζουν. Ο χρόνος βαθμιαία μας επιτρέπει να αναπτύξουμε το δικό μας αισθητήριο με αποτέλεσμα να μη μοιραζόμαστε όλοι ένα κοινό υπόδειγμα. Η ομορφιά υπάρχει στα μάτια του παρατηρητή, τουλάχιστον το είδος της προσωπικής και ιδιαίτερης ομορφιάς, την οποία ατομικά προτιμάμε. Ενώ όλοι μπορούμε να δούμε την συμμετρική ομορφιά με τις γνωστές αναλογίες και ισορροπίες, υπάρχει και ένα είδος πιο σημαντικής, ασύμμετρης ομορφιάς, η οποία μπορεί να είναι ορατή μόνο από εμάς. Αυτό το προσωπικό παράδειγμα βασίζεται ουσιαστικά στη μοναδικότητα μας με αποτέλεσμα να μην συμφωνούμε ποτέ απόλυτα με τις επιλογές κάποιου άλλου.

The couple

Η διάθεση που γεννά η Αφροδίτη  είναι να προσφέρει κάποιος οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να βρίσκεται μαζί με το πρόσωπο που θαυμάζει. Ο Άρης είναι το αντίθετο, μας οδηγεί να πάρουμε, να κατέχουμε μάλλον παρά να προσφέρουμε. Όταν οι δύο συνυπάρχουν το ονομάζουμε ρομαντικό έρωτα αλλά η ανταπόκριση που βασίζεται στην Αφροδίτη μπορεί να υπάρχει και να δημιουργήσει ισχυρές αποκρίσεις χωρίς καθόλου ερωτικούς τόνους. Μπορεί να λειτουργήσει σε σχέσεις μελών του ίδιου φύλου χωρίς καθόλου στοιχεία ομοφυλοφιλίας. Για την ακριβολογία, στην πραγματικότητα  δεν αισθανόμαστε συμβατότητα ή τρυφερότητα για τα άτομα, τα οποία γεννούν αυτές τις αντιδράσεις. Τα βλέπουμε μάλλον σαν πολύτιμες ανακαλύψεις. Η αίσθηση του πολύτιμου είναι ο λόγος που χαρακτηρίζουν τον έρωτα τυφλό, όχι γιατί δεν βλέπουμε τα ελαττώματά του άλλου προσώπου αλλά μάλλον γιατί θα τυφλώσουμε τους εαυτούς μας ηθελημένα προκειμένου να τα κρατήσουμε στη ζωή μας.

Αν οι όψεις της Αφροδίτης εμφανίζονται μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης με στοιχεία αληθινής αγάπης μετατρέπουν την καλή επικοινωνία σε μια ευχάριστη, ρομαντική ανταπόκριση. Αν όμως οι όψεις αυτές είναι οι πρωταρχικοί δεσμοί ανάμεσα στα άτομα ή υπάρχουν στο πλαίσιο μιας σχέσης, η οποία είναι γεμάτη από συγκρούσεις και διαφωνίες θα οδηγήσουν σε μη ρεαλιστικές προσδοκίες και απογοητευτικές εμπειρίες.

Confidence

Loading