Menu

Συναστρία - Όψεις Άρη

Σύνοδοι

Άρης σύνοδος Άρη. Φιλία και ικανότητα των προσώπων να συνεργάζονται καλά σε θέματα που απαιτούν δημιουργική δράση. Υπάρχει επίσης φυσική έλξη. Ωστόσο ένα στοιχείο ανταγωνισμού μπορεί μερικές φορές να δημιουργεί περιπλοκές.

Άρης σύνοδος Δία. Το ζευγάρι μπορεί να επιτύχει την ευημερία ή τη βελτίωση της κοινωνικής του θέσης με εποικοδομητική προσπάθεια. Μπορεί να υπάρξει κοινό ενδιαφέρον για τον αθλητισμό ή κάποια άλλη εξωτερική δραστηριότητα.

Άρης σύνοδος Κρόνο. Η όψη αυτή λειτουργεί καλύτερα σε μια επιχειρηματική ένωση παρά σε μια ρομαντική σχέση. Το άτομο που έχει τον Άρη βλέπει τον άλλο πρόσωπο σαν συντηρητικό, περιοριστικό και απαθές. Το ίδιο, μπορεί να θεωρείται από τον/τη σύντροφό του σαν επαναστατικό, απερίσκεπτο, παρορμητικό και ισχυρογνώμων. Ωστόσο, σε μια ώριμη σχέση μπορεί να είναι ένας χρήσιμος συνδυασμός, καθώς το άτομο με τον Κρόνο μπορεί να διδάξει την πειθαρχία και τη διοχέτευση της ενέργειας σε εποικοδομητική προσπάθεια. Με τη σειρά του, το άτομο με τον Άρη μπορεί να βοηθήσει τον/τη σύντροφο του να ξεπεράσει την αρνητική στάση και την αδράνεια.

Άρης σύνοδος Ουρανό. Οι ενέργειες που δημιουργούνται αυτό τον συνδυασμό δεν οδηγούν σε μακροπρόθεσμες σχέσεις. Η ένωση έχει εγγενή αστάθεια και δυνατότητες για εκρηκτική αντιπαράθεση. Ξαφνικές απρόσμενες αλλαγές και ανατροπές της τύχης μπορεί να υπονομεύσουν τη σχέση. Το πρόσωπο που έχει τον Άρη μπορεί να θεωρεί το άλλο εκκεντρικό, αναξιόπιστο και ευμετάβλητο. Αντίθετα, το πρόσωπο με τον Ουρανό θεωρεί το σύντροφό του παρορμητικό, απαιτητικό και αδιάλλακτο.

Άρης σύνοδος Ποσειδώνα. Η ένωση έχει αστάθεια και δυνατότητες για ανεντιμότητα και παραπλάνηση. Το άτομο με τον Άρη μπορεί να αισθάνεται ότι η σύνδεση με το άλλο πρόσωπο τείνει να στραγγίσει την ενέργειά του και να νιώθει κουρασμένο, ανεπαρκές και συγχυσμένο. Μπορεί ακόμη να θεωρεί το σύντροφό του τεμπέλη και αναξιόπιστο, που ζει στον κόσμο του. Αντίθετα, το πρόσωπο που έχει τον Ποσειδώνα μπορεί να βλέπει το σύντροφό του σαν επιθετικό, παρορμητικό και αναίσθητο.

Άρης σύνοδος Πλούτωνα. Ισχυρή αλληλεπίδραση και πάθος. Από μόνη της η όψη δεν υπόσχεται έναν ρομαντικό συνδυασμό, αλλά εάν αυτό συμβεί, είναι σίγουρο ότι η ερωτική ζωή των ατόμων θα λειτουργήσει μεταμορφωτικά και αναγεννητικά. Από την αρνητική πλευρά, η μάχη για την εξουσία ή την κυριαρχία αποτελεί κίνδυνο για τη σχέση.

Άρης σύνοδος Βόρειο Δεσμό. Μπορείτε να φτάσετε την κοινωνική επιτυχία με δραστηριότητα και πρωτοβουλία.

Άρης σύνοδος Ωροσκόπο. Η όψη προσθέτει ενέργεια στη σχέση και το ζευγάρι κάνει ένα δυνατό συνδυασμό, ειδικά αν τα άτομα έχουν αμοιβαία επιχειρηματικά ή οικονομικά συμφέροντα. Φυσική έλξη υπάρχει αλλά όχι και ρομαντισμός. Είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος βαθμός ανταγωνισμού που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκρούσεις και διαφωνίες.

Άρης σύνοδος Μεσουράνημα. Είναι πιθανό να υπάρξει μια σχέση όπου τα άτομα μοιράζονται τους ίδιους στόχους. Το ζευγάρι κάνει ένα δυνατό συνδυασμό, ικανό για σκληρή δουλειά και επιτεύγματα. Το άτομο που έχει τον Άρη τροφοδοτεί τη σχέση με ενέργεια, κίνητρα και αυτοπεποίθηση ενώ το άλλο πρόσωπο συνήθως έχει τις κοινωνικές επαφές.

Εξάγωνα ή Τρίγωνα

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Άρη. Η όψη δείχνει φιλία, φυσική έλξη και την ικανότητα των προσώπων να συνεργάζονται καλά σε θέματα που χρειάζονται φυσική δράση. Ένα στοιχείο ανταγωνισμού μπορεί μερικές φορές να περιπλέκει τα πράγματα.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Δία. To ζευγάρι είναι πιθανό να επιτύχει την ευημερία ή την αύξηση της κοινωνικής του θέσης με αμοιβαία συνεργασία και εποικοδομητική προσπάθεια. Είναι πιθανό ότι τα δυο άτομα θα καταναλώσουν πολλή ενέργεια σε μια κοινή επιχείρηση ή τον αθλητισμό ή κάποια άλλη εξωτερική δραστηριότητα.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Κρόνο. Είναι υποβοηθητικός συνδυασμός πλανητών γιατί υποδηλώνει συνεργασία στα πρακτικά ζητήματα. Το άτομο που έχει τον Κρόνο θα διδάξει στο άλλο να πειθαρχεί και να κατευθύνει εποικοδομητικά τις προσπάθειες του. Το άτομο που έχει τον Άρη θα βοηθήσει τον/τη σύντροφό του να ξεπεράσει τις αρνητικές διαθέσεις του απέναντι στη ζωή.
   
Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Ουρανό. Στο ζευγάρι, σαν μονάδα, θα υπάρχουν δυναμική ενέργεια, επινοητικότητα, πρωτοτυπία και διαισθητική αντίληψη.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Ποσειδώνα. Μπορεί να υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για την τέχνη ή τη μεταφυσική. Το άτομο που έχει τον Ποσειδώνα θα κεντρίσει την δημιουργική φαντασία και τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις του άλλου προσώπου ενώ αυτό, από την πλευρά του, θα μάθει στον/στη σύντροφό του να κινείται σε πιο θετική κατεύθυνση.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Πλούτωνα. Υπάρχει ισχυρή φυσική έλξη. Ακόμη, το ζευγάρι έχει δυναμισμό και την ικανότητα για φυσική και συναισθηματική προσπάθεια. Η όψη μπορεί να βοηθήσει μια σχέση να επιβιώσει κάτω από αντίξοες συνθήκες και να ξεπεράσει ακόμη και τα πιο δύσκολα εμπόδια.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Βόρειο Δεσμό. Το ζευγάρι είναι πιθανό να φτάσει στην κοινωνική επιτυχία με κοινή προσπάθεια και πρωτοβουλία.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Ωροσκόπο. Η όψη προσθέτει ενέργεια στη σχέση και τα άτομα που την συνθέτουν παρακινούν το ένα το άλλο για την επίτευξη κοινών στόχων. Πιθανά να υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός και περιστασιακές διαφωνίες.

Άρης εξάγωνο ή τρίγωνο Μεσουράνημα. Είναι πιθανό να υπάρξει μια επαγγελματική σχέση καθώς τα άτομα έχουν τους ίδιους στόχους και κοινωνικές προσδοκίες. Το άτομο που έχει τον Άρη συμβάλλει με την ενεργητικότητα και την αυτοπεποίθηση του ενώ το άλλο πρόσωπο παρέχει τις κοινωνικές επαφές και τη φιλοδοξία.

Τετράγωνα

Άρης τετράγωνο Άρη. Έχετε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των πρακτικών θεμάτων. Κατά συνέπεια είναι πιθανό να λειτουργείτε αντιφατικά όταν ασχολείσθε με σημαντικά ζητήματα. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει καυγάδες, ξεσπάσματα ή ακόμη και σωματική βία. Η έλξη είναι παρούσα αλλά δεν συνδέεται απαραίτητα με την αγάπη.

Άρης τετράγωνο Δία. Διαφορές στις κοινωνικές, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές απόψεις μπορεί να δημιουργήσουν δυσκολίες στη σχέση. Το άτομο που έχει τον Άρη μπορεί να καταλήξει να θεωρεί το άλλο φαρισαϊκό και υποκριτικό ενώ το ίδιο μπορεί να θεωρείται παρορμητικό, επιθετικό και αμόρφωτο. Μια έλλειψη συνεργασίας θα κάνει δύσκολη τη κοινή συμβίωση. Ωστόσο, σε μια ώριμη σχέση πολλή ενέργεια προστίθεται από αυτή την όψη  και αν μπορείτε να δεχτείτε τις ελλείψεις του άλλου, θα απολαύσετε τη συντροφιά σας και θα λειτουργήσετε καλά μαζί.

Άρης τετράγωνο Κρόνο. Υπάρχει μια έλλειψη συντονισμού και τα άτομα τείνουν να εργάζονται σε διάσταση μεταξύ τους, δυσκολεύονται να συνεργαστούν σε πρακτικό επίπεδο. Διαφωνίες, απογοητεύσεις, αρνητικές διαθέσεις και συγκρούσεις είναι πιθανές. Το άτομο που έχει τον Άρη δυσανασχετεί ιδιαίτερα για τους περιορισμούς που επιχειρεί να επιβάλει ο/η σύντροφος του και ενοχλείται από την συντηρητική, επιφυλακτική και απαισιόδοξη φύση του. Αντίθετα, το άλλο πρόσωπο μπορεί να αισθάνεται ότι απειλείται από τον επιθετικό και παρορμητικό χαρακτήρας του/της συντρόφου του. Αν δεν υπάρχουν πολλές άλλες ευμενείς ενδείξεις, η όψη προτείνει βασική ασυμφωνία και είναι δυσμενής για ερωτικές σχέσεις.

Άρης τετράγωνο Ουρανό. Η σχέση έχει αστάθεια και δυνατότητες για εκρηκτική αντιπαράθεση. Απροσδόκητες αλλαγές και ανατροπές της τύχης μπορούν να υπονομεύσουν τη φιλία των δύο προσώπων. Το άτομο που έχει τον Άρη μπορεί να καταλήξει να θεωρεί το άλλο εκκεντρικό, αναξιόπιστο, ευμετάβλητο και συναισθηματικά ασταθές. Αντίθετα, το ίδιο με τη σειρά του θεωρείται παρορμητικό, απαιτητικό και αδιάλλακτο. Αν όμως η σχέση αντέξει, θα εξελιχθεί σε ένα πρωτότυπο και ασυνήθιστο συνδυασμό, όπου το ζευγάρι θα διαθέτει ένα ισχυρό αίσθημα αντικομφορμισμού.

Άρης τετράγωνο Ποσειδώνα. Η ένωση έχει αστάθεια και δυνατότητες για παραπλάνηση. Το άτομο που έχει τον Άρη μπορεί να θεωρεί το άλλο πρόσωπο σαν μη πρακτικό και αναξιόπιστο, που ζει στον κόσμο του. Αντίθετα, το ίδιο από την άλλη πλευρά θεωρείται επιθετικό, παρορμητικό και αναίσθητο.

Άρης τετράγωνο Πλούτωνα. Η όψη δείχνει μια έντονη και εκρηκτική σχέση. Μπορεί ακόμη να δείξει παράνομη ή με άλλο τρόπο επικίνδυνη ένωση. Οπωσδήποτε, η αμοιβαία έλξη συνδέεται περισσότερο με την επιθυμία παρά με τη γνήσια αγάπη. Το πρόσωπο που έχει τον Πλούτωνα θα προσπαθήσει να εξουσιάσει, εξαναγκάσει ή να αλλάξει με κάποιο τρόπο τον/τη σύντροφό του. Συγκρούσεις των δύο "εγώ" είναι σίγουρες και τα άτομα τείνουν να προκαλούν τα σαδιστικά - μαζοχιστικά ένστικτα ο ένας του άλλου.

Άρης τετράγωνο Βόρειο Δεσμό. Το άτομο που έχει τον Άρη πιθανά να αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες προσαρμογής στο κοινωνικό ή οικογενειακό περιβάλλον του άλλου.

Άρης τετράγωνο Ωροσκόπο. Αυτή η όψη προσθέτει ενέργεια στη σχέση και δείχνει φυσική έλξη, δεν συνδέεται όμως  απαραίτητα με αισθήματα. Είναι πιθανό να υπάρξει ένας βαθμός ανταγωνισμού, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκρούσεις και ισχυρές διαφωνίες. Το άτομο που έχει τον Ωροσκόπο μπορεί να αισθανθεί απειλούμενο από την επιθετική και δυνατή φύση του άλλου προσώπου, το οποίο με τη σειρά του ενοχλείται από την έλλειψη πρωτοβουλίας του ή της συντρόφου του.

Άρης τετράγωνο Μεσουράνημα. Επαγγελματικές και εσωτερικές διαφωνίες, οφειλόμενες κυρίως σε στόχους και φιλοδοξίες που συγκρούονται. Το άτομο, στο οποίο αναφέρεται το Μεσουράνημα, μπορεί να θεωρήσει ότι ο άλλος ή η άλλη δεν συμβιβάζονται με την κοινωνική θέση του. Από την άλλη πλευρά, ο/η σύντροφός του πιστεύει ότι δεν προωθούνται αρκετά τα κοινά τους συμφέροντα.

Αντιθέσεις

Άρης αντίθεση Άρη. Οι συγκρουόμενες επιθυμίες και συμφέροντα θα δημιουργήσουν δυσκολίες στη σχέση. Τα άτομα έχουν διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των πρακτικών ζητημάτων. Αυτό θα μπορούσε να καταλήξει σε έντονες διαμάχες, ξεσπάσματα θυμού ή ακόμη και φυσικής βίας. Η φυσική έλξη είναι παρούσα αλλά δεν συνδέεται απαραίτητα με την αγάπη.

Άρης αντίθεση Δία. Οι διαφορές στα κοινωνικά, θρησκευτικά ή φιλοσοφικά υπόβαθρα μπορεί να υποκρύπτουν δυσκολίες. Το πρόσωπο που έχει τον Άρη μπορεί να καταλήξει να θεωρεί το άλλο άτομο οκνηρό και υποκριτικό. Με τη σειρά του, κρίνεται σαν επιθετικό και ακαλλιέργητο. Όμως, σε μια ώριμη σχέση, από αυτό τον συνδυασμό προστίθεται ενέργεια και, αν τα άτομα μπορέσουν να αποδεχτούν το ένα το άλλο, θα συνεργαστούν δημιουργικά.

Άρης αντίθεση Κρόνο. Τα άτομα τείνουν να λειτουργούν αντιθετικά και δύσκολα συνεργάζονται σε πρακτικό επίπεδο. Οι διαφωνίες, η απογοήτευση και οι αρνητικές διαθέσεις καιροφυλακτούν. Το πρόσωπο που έχει τον Άρη αγανακτεί με τους περιορισμούς που προσπαθεί να επιβάλει ο/η σύντροφός του. Ενοχλείται επίσης από τη συντηρητική, υπερβολικά προσεκτική, αρνητική, απαισιόδοξη και επίμονη φύση του. Αντιθέτως, ο/η σύντροφος αισθάνονται απειλούμενα από την επιθετική φύση του Άρη. Εκτός αν υπάρχουν πολλοί θετικοί παράγοντες, αυτή η όψη προτείνει ένα βασικό ασυμβίβαστο και είναι δυσμενής για τις προσωπικές σχέσεις.

Άρης αντίθεση Ουρανό. Η ένωση έχει τη δυνατότητα για εκρηκτικές καταστάσεις, οι ξαφνικές αλλαγές της τύχης μπορούν να την υπονομεύσουν. Το άτομο που έχει τον Άρη μπορεί να καταλήξει να θεωρεί το άλλο πρόσωπο εκκεντρικό, ευμετάβλητο και αναξιόπιστο. Αντίθετα, το ίδιο κρίνεται σαν απαιτητικό και αδιάλλακτο. Εάν η σχέση ωριμάσει, μπορεί να αναπτυχθεί με έναν πρωτότυπο ή ασυνήθιστο τρόπο και το ζευγάρι μπορεί να έχει μια ισχυρή αίσθηση της κοινωνικής μη συμμόρφωσης και του αντικομφορμισμού.

Άρης αντίθεση Ποσειδώνα. Η ένωση έχει μια έμφυτη αστάθεια και τη δυνατότητα για την απιστία, την εξαπάτηση και τη συναισθηματική σύγχυση. Το άτομο που έχει τον Άρη μπορεί να διαπιστώσει ότι η συνύπαρξη τείνει να εξαντλήσει την ενέργεια του αφήνοντας το συναισθηματικά κουρασμένο. Μπορείτε να καταλήξει να θεωρεί το άλλο άτομο σαν οκνηρό, αναξιόπιστο και "φευγάτο". Αντίθετα, το ίδιο κρίνεται σαν επιθετικό, απολίτιστο και αναίσθητο.

Άρης αντίθεση Πλούτωνα. Είναι μια δύσκολη όψη που δείχνει μια έντονη και εκρηκτική σχέση. Μπορεί ακόμη και να δείξει μια παράνομη ή άλλως επικίνδυνη ένωση. Η έλξη συνδέεται περισσότερο με την επιθυμία παρά με την αγάπη. Είναι δυνατό το πρόσωπο που έχει τον Πλούτωνα να προσπαθήσει να εξουσιάσει με κάποιο τρόπο τον/τη σύντροφό του και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στη δυσαρέσκεια και τη βίαια αντιμετώπιση. Τα άτομα τείνουν να προκαλούν το ένα το άλλο και μπορεί να καταλήξουν στην φυσική ή ψυχολογική βία.

Άρης αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Το ζευγάρι είναι πιθανό να φτάσει στην κοινωνική επιτυχία μέσω κοινής ενέργειας και πρωτοβουλίας. Η όψη δείχνει ότι οι διαφορές στους αντίστοιχους τρόπους ζωής μπορούν να προκαλέσουν μερικά κοινωνικά ή εσωτερικά προβλήματα.

Άρης αντίθεση Ωροσκόπο. Αυτή η διάμετρος προσθέτει ενέργεια στη σχέση και το ζευγάρι κάνει ένα δυνατό δίδυμο. Τα άτομα παρακινούν το ένα το άλλο σε μεγαλύτερη προσπάθεια για την ολοκλήρωση των κοινών στόχων. Η φυσική έλξη είναι επίσης παρούσα αλλά όχι απαραίτητα και η αγάπη. Είναι πιθανό να υπάρξει ένας βαθμός ανταγωνισμού στη σχέση, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιες διαφωνίες.

Άρης αντίθεση Μεσουράνημα. Επαγγελματικές και εσωτερικές διαφωνίες λόγω συγκρουόμενων στόχων και φιλοδοξιών. Το άτομο στο οποίο αναφέρεται το Μεσουράνημα μπορεί να θεωρήσει ότι ο/η σύντροφος του δεν συμβιβάζεται με την κοινωνική θέση του. Από την άλλη πλευρά, ο/η σύντροφος μπορεί να απογοητεύεται από την έλλειψη πρωτοβουλίας και την αδιαφορία του άλλου στα ζητήματα της οικογένειας και του σπιτιού.

Χιαστί

Με Ερμή
Πολλές φορές οδηγεί σε διανοητικά παιχνίδια, με το άτομο του Ερμή να θέλει να εξουσιάσει πνευματικά τον/τη σύντροφό του εμφανιζόμενο σαν πιο έξυπνο ή καλύτερα ενημερωμένο. Το γεγονός αυτό αποδυναμώνει την δυνατότητα διαλόγου και επικοινωνίας. Αν κάποιο από τα μέρη μπορεί να επηρεαστεί εύκολα, το άτομο με τον Ερμή μπορεί να παρασύρει τον Άρη οδηγώντας τον σε ψευτο-διανοουμενίστικες αναζητήσεις.

Με Δία
Είναι προβληματική όψη γιατί οι αυθόρμητες εκδηλώσεις του Δία συναντούν την καχυποψία, σαν η γενναιοδωρία και η αισιοδοξία του να θέλουν να παγιδέψουν το άλλο πρόσωπο. Οι καλύτερες και πιο ειλικρινείς προθέσεις μπορεί να υποβαθμισθούν, γιατί τα μέρη δεν έχουν την ίδια αντίληψη για το ποια συμπεριφορά είναι αξιόπιστη.
 
Με Κρόνο
Παράγει ένα υποσυνείδητο φόβο στο άτομο με τον Άρη ότι το άλλο πρόσωπο έχει την δύναμη να το ελέγξει και να το κατευθύνει. Συνήθως, αυτή η εντύπωση κάνει το άτομο του Άρη να αποσυρθεί αλλά αν είναι αβέβαιο για την κατεύθυνση του στη ζωή (από γενέθλια προδιάθεση ή περιστασιακά λόγω διελεύσεων) το πρόσωπο του Κρόνου μπορεί να γίνει αποδεκτό σαν καθοδηγητής. Το πόσο καθοριστική είναι η όψη εξαρτάται από την δύναμη των μερών και τις άλλες ισχυρότερες όψεις αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο Κρόνος θα επηρεάσει και θα αλλάξει την πορεία του Άρη.

Με Ουρανό
Το άτομο που έχει τον Άρη θέλει περισσότερο να πειραματισθεί με ένα σύντροφο για τον οποίο κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα ενδιαφέρονταν. Το πρόσωπο με τον Ουρανό που, όπως όλοι άνθρωποι, έχει κάποιες φαντασιώσεις, θα θελήσει να τις εκδηλώσει.

Με Ποσειδώνα
Δεν είναι ευχάριστη όψη γιατί τείνει να φέρει στην επιφάνεια τις πιο απερίσκεπτες ιδιότητες του ατόμου του Άρη: την παρόρμηση να αδιαφορήσει για κάθε περιορισμό και να επωφεληθεί από την κατάσταση όσο περισσότερο μπορεί. Είναι η στάση που προκαλεί το φεμινιστικό παράπονο ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενα.

Με Πλούτωνα
Δημιουργεί μόνο έναν αόριστο φόβο στο άτομο του Άρη, που υποψιάζεται ότι μπορεί να κυριαρχηθεί από τον/τη σύντροφο του. Αυτό λειτουργεί στο υποσυνείδητο αλλά μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε απομάκρυνση.

Zentai

Όψεις ανάμεσα στους "κακούς" του ζωδιακού

Οι εκρηκτικές όψεις Άρη-Πλούτωνα (σύνοδοι, τετράγωνα, ή αντιθέσεις) είναι από τα πιο επικίνδυνα στοιχεία επαφής για ένα ζευγάρι. Ενώ ο Άρης προτιμά την ανοιχτή και ευθεία αντιπαράθεση, ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει τον κρυμμένο θυμό και την περιφρόνηση. Όταν τα στοιχεία αυτά συναντηθούν, η σχέση μπορεί να γίνει σαν όπλο έτοιμο να πυροδοτήσει. Αυξάνεται το πάθος και ο ερωτισμός αλλά ταυτόχρονα ενισχύεται και η ανταγωνιστικότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει μέχρι την κακοποίηση. Ο τρόπος για να αποφευχθούν οι ακραίες καταστάσεις είναι η ειλικρίνεια. Όσο πιο έντιμα και ειλικρινή είναι τα άτομα μεταξύ τους τόσο το καλύτερο. Με τον τρόπο αυτό οι συγκρούσεις μειώνονται και η σύνδεση Άρη-Πλούτωνα ενισχύει τη δυναμική της σχέσης προς τα έξω.

Οι αντιδραστικές όψεις Άρη-Κρόνου εμφανίζονται συχνά σε σχέσεις όπου υπάρχουν σοβαρά αισθήματα και δημιουργούν ερωτική έλξη πριν από τη μόνιμη σύνδεση αλλά στη συνέχεια ενισχύουν την ψυχρότητα ανάμεσα στα μέρη. Η παρουσία του Κρόνου δείχνει την πρόθεση του ενός για σοβαρή σχέση αλλά αυτή η σοβαρότητα μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε πολύ επικριτική στάση, η οποία δημιουργεί ανησυχία και ανασφάλεια στο άλλο άτομο. Επειδή το πρόσωπο που έχει τον Άρη αισθάνεται ότι βρίσκεται συνέχεια υπό έλεγχο, μπορεί να αντιδρά με θυμό. Έτσι, ο μηχανισμός "γκάζι - φρένο" που αντιπροσωπεύουν αυτοί οι πλανήτες εμποδίζει τη σχέση να προχωρήσει άνετα. Παρόλα αυτά, οι όψεις των δύο πλανητών εμφανίζονται πολύ συχνά σε μόνιμες σχέσεις κάνοντας τις δημιουργικές, φιλόδοξες και επιτυχημένες όταν τα μέρη έχουν προσαρμοστικότητα. 

Loading