Menu

Ο Κρόνος στα ζώδια

Κρόνος στον Κριό (πτώση)

Άτομο αποφασιστικό και φιλόδοξο, που θυμώνει εύκολα και δεν αποφεύγει τις συγκρούσεις. Ικανός αρχηγός που δεν φοβάται να κάνει αυτό που πρέπει, ότι και αν κοστίσει. Η αυτοπεποίθηση είναι μεγάλη, το άτομο πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερα από όλους και για αυτό μπορεί να καταλήξει να κάνει όλη τη δουλειά μόνο του. Στο άτομο με τον Κρόνο στον Κριό αρέσει να ανακατεύεται και να χειρίζεται τις υποθέσεις των άλλων αλλά δυσκολεύεται να δεχθεί οδηγίες και περιορισμούς στις ενέργειές του. Εμπόδια, απογοητεύσεις και περιορισμοί στις προσωπικές προσπάθειες μπορεί να εμφανισθούν, καθώς ο Κρόνος εδώ βρίσκεται σε πτώση και εκδηλώνει την κακή του πλευρά. Για το λόγο αυτό το άτομο πρέπει να είναι προσεκτικό στα σχέδιά του, αισθήματα κατωτερότητας μπορεί να το κάνουν να αναλάβει υπέρμετρα εγχειρήματα, προκειμένου να αισθανθεί σημαντικό και σπουδαίο. Στις προσωπικές σχέσεις δείχνει ζήλια και για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλές πιθανότητες για δυσκολίες στο γάμο. Αν ο Κρόνος προσβάλλεται: υπάρχει ζήλια και εκδικητικότητα.  

Κρόνος στον Ταύρο

Το άτομο είναι σκεπτικό αλλά μερικές φορές ευερέθιστο και πεισματάρικο. Συνετό, διπλωματικό και κάπως επιφυλακτικό στις προσωπικές του υποθέσεις, ιδίως στα οικονομικά. Έχει την τάση να δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα υλικά αγαθά και αποκτήματα για λόγους ασφαλείας και αν υπερβάλλει, μπορεί να γίνει μίζερο εξαιτίας της ανησυχίας του για το τι μπορεί να συμβεί αύριο. Αγαπά τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία. Λύπες και απώλειες μπορεί να προέλθουν από συγγενείς, ατυχή περιστατικά στο σπίτι. Το άτομο με τον Κρόνο στον Ταύρο είναι ένας ακούραστος εργάτης με υπομονή, προσοχή, αποφασιστικότητα, πειθαρχία και οργανωτική ικανότητα. Τα αισθήματα είναι σοβαρά, καλά ελεγχόμενα και δεν αλλάζουν εύκολα αν και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο για το άτομο να συγχωρήσει και να ξεχάσει. Αν ο Κρόνος προσβάλλεται: φιλαργυρία, πείσμα, οικονομικές δυσκολίες, χρόνιες ασθένειες.

Κρόνος στους Δίδυμους

Παρατηρητική και έξυπνη φύση. Ικανότητα για επιστημονική ενασχόληση σε σχέση με την λογοτεχνία, τα μαθηματικά.  Το άτομο είναι προσαρμοστικό και εφευρετικό, με δυνατότητα για σοβαρά πνευματικά επιτεύγματα. Έχει οργανωτικές ικανότητες, συγκέντρωση και πνευματική σταθερότητα, μπορεί να συγκεντρωθεί σε βαθιά και δύσκολα θέματα και να βρει οι πρακτικές λύσεις σε προβλήματα αλλά μπορεί επίσης να έχει μια τάση για κυνισμό, κατάθλιψη και απαισιοδοξία. Αν ο Κρόνος προσβάλλεται: προβλήματα και λύπες προερχόμενα από συγγενείς, ατυχείς νομικές υποθέσεις. Το άτομο μπορεί να υποστεί ψεύτικες κατηγορίες, περιορισμό από κάποιον συγγενή οι γείτονες. Η νευρική ένταση μπορεί να είναι ένα πρόβλημα και η απόληψη αέρα από τους πνεύμονες και η οξυγόνωση του αίματος μπορεί να είναι περιορισμένες. Βρογχίτιδα ή αλλά αναπνευστικά προβλήματα.

Κρόνος στον Καρκίνο (εξορία)

Το άτομο είναι προστατευτικό, συντηρητικό και ανησυχεί για τα αγαπημένα του πρόσωπα. Μπορεί να είναι απαισιόδοξο, φοβισμένο και ανασφαλές, διότι αισθάνεται ότι δεν έχει αγαπηθεί από τον ένα ή και τους δύο γονείς του. Αυτά τα αισθήματα μπορεί να γεννήσουν ιδέες ακαταλληλότητας για την ικανότητά του να γίνει γονέας. Σαν γονέας το άτομο μπορεί να είναι πολύ απαιτητικό και αυστηρό απέναντι στα παιδιά του. Η συναισθηματική κατάθλιψη πρέπει να νικηθεί. Ασυνείδητοι φόβοι να μην πληγωθεί κάνουν το άτομο να αποσυρθεί από πολύ στενές συναισθηματικές σχέσεις. Είναι ευγενικό αλλά του λείπει η συμπόνοια. Μπορεί να είναι τόσο απασχολημένο με το να προστατεύει τον εαυτό του  ώστε να είναι ανίκανο να δει τα προβλήματα των άλλων. Υπάρχει μια τάση για ανεπαρκή χώνεψη εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένων γαστρικών υγρών. Θα ήταν καλύτερα να μην καταναλώνονται υγρά μαζί με τα γεύματα. Επίσης πρέπει να περιορισθεί η όρεξη. Η ακίνητη ιδιοκτησία μπορεί να δώσει συναισθηματική ασφάλεια και να ελαφρύνει τα αισθήματα ανασφάλειας. Διαθέσεις μεταβλητές. Δυσκολίες στο σπίτι, ανησυχία και λύπες εξαιτίας στενών σχέσεων. Προς το τέλος της ζωής οι δυσκολίες είναι περισσότερες.

Κρόνος στον Λέοντα

Το άτομο είναι ευερέθιστο, προσεκτικό αλλά τολμηρό στο πνεύμα, αποφασιστικό, φιλόδοξο και θεληματικό. Έχει οργανωτική, εκτελεστική και ηγετική ικανότητα. Έχει δυσκολία στο να εκφράσει τα αισθήματά και τις συμπάθειές του, πράγμα που το κάνει να φαίνεται κρύο και αδιάφορο. Το άτομο με τον Κρόνο στον Λέοντα χρειάζεται αγάπη αλλά μπορεί να μην ξέρει πως να την δεχθεί ή να την δώσει και έτσι να απομονώνεται από τους άλλους. Η αγάπη παρακινείται από ισχυρά αισθήματα καθήκοντος και ευθύνης. Έχει ανάγκη να το θαυμάζουν για ότι καταφέρνει. Αν ο Κρόνος προσβάλλεται: μπορεί να δημιουργήσει ένα βάναυσο άτομο που καταφεύγει σε ύπουλα μέσα προκειμένου να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Καρδιακά προβλήματα είναι πιθανά. Κίνδυνοι από υπερκόπωση. Λύπες από ερωτικές υποθέσεις και από τα παιδιά. 

Κρόνος στην Παρθένο

Το άτομο είναι εργατικό, αποτελεσματικό, πρακτικό, ακριβοδίκαιο, οργανωμένο, ντροπαλό, οικονόμο, μελετηρό και ακριβές. Έχει κοινή λογική και ικανότητα να κατευθύνει τους άλλους, αλλά μπορεί να είναι τελειομανές. Η λεπτομερειακή δουλειά δεν ανησυχεί το άτομο καθώς είναι ικανό να συγκεντρωθεί στις διάφορες λεπτομέρειες κάθε σχεδίου. Πρέπει να είναι συνεχώς απασχολημένο διότι η απραξία φέρνει αδικαιολόγητη ανησυχία. Το μυαλό είναι διεισδυτικό και πιθανόν να υπάρχει καλή μνήμη για αριθμούς. Η δουλειά είναι συνήθως καθαρή και τακτοποιημένη, διότι υπάρχει αντιπάθεια για την ακαταστασία και τη βρωμιά. Το άτομο με τον Κρόνο στην Παρθένο μπορεί να έχει την τάση για περιόδους κατάθλιψης ή υποχονδρίας. Μπορεί να υπάρχει μια επιθυμία για μοναξιά. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται: δυσκολίες, αγώνες, εμπόδια και λύπες στο πρώτο μισό της ζωής. Τάση για διανοητική ασθένεια, πονοκεφάλους, εντερικά προβλήματα. Απαισιοδοξία. Προβλήματα στην εργασία και εξαιτίας υπηρετών.

Κρόνος στον Ζυγό (έξαρση)

Υπάρχει διπλωματία και ισορροπημένη κρίση, οι οποίες εμπνέουν εμπιστοσύνη.  Υπάρχει η ανάγκη για αρμονική συνεργασία και εκτίμηση από τους άλλους. Ο γάμος ή οι σχέσεις μπορεί να έχουν περιοριστικό αποτέλεσμα απαιτώντας σκληρή δουλειά και πειθαρχία έτσι ώστε το άτομο να μάθει τα μαθήματα της συνεργασίας μάλλον παρά του ανταγωνισμού. Ο γάμος και οι συνεργασίες δίνουν ένα αίσθημα ασφάλειας και για το λόγο αυτό το πρόσωπο τα αναζητεί, μπορεί να παντρευτεί για πρακτικούς λόγους, π.χ. για τα χρήματα. Το άτομο με τον Κρόνο στο Ζυγό μπορεί να έχει δυσκολία στο να βρει ένα σύντροφο, ο οποίος είναι ικανός να δείξει την ίδια ακεραιότητα με αυτό. Για το λόγο αυτό μπορεί να παντρευτεί σε μεγάλη ηλικία ή να διαλέξει ένα γηραιότερο σύντροφο ή ένα συνομήλικο, ο οποίος είναι σοβαρός και συγκρατημένος. Μια επιθυμία για τελειότητα μπορεί να κάνει το άτομο πολύ απαιτητικό στο γάμο του και οι απόψεις του για το θεσμό μπορεί να είναι πολύ συμβατικές ή παλιομοδίτικες. Εξευγενισμένα γούστα, σεβασμός και αγάπη για την επιστήμη, διανοουμενίστικες τάσεις. Μερικές φορές η ζωή ενεργοποιείται από ένα αντίπαλο ή από έναν δύσκολο συνεταίρο. Με κακές όψεις, το άτομο μπορεί να είναι ψυχρό, να θεωρεί το γάμο σαν ένα ζυγό στον οποίο να μην ενδιαφέρεται να δεθεί ή μπορεί να πιστεύει ότι ποτέ δε θα βρει ένα σύντροφο αντάξιο των απαιτήσεων του. Φανερές εχθρότητες, λύπες λόγω απώλειας κάποιας πολύ στενής σχέσης, χωρισμοί, αθετημένα συμβόλαια και οικιακές δυσκολίες, προβλήματα και αντιθέσεις στο χώρο της εργασίας. Σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα ή τα νεφρά.

Κρόνος στο Σκορπιό

Ξαφνικές αποφάσεις, εκρηκτικό ταμπεραμέντο. Το άτομο είναι εμπαθές, εξουσιαστικό, ζηλότυπο, ανεξάρτητο, ευρηματικό, προσεκτικό, πονηρό. Λύπες μπορεί να προέλθουν από ερωτικές υποθέσεις, μυστικές συμμαχίες, ίντριγκες ή οικογενειακές δυσκολίες. Ψυχική ικανότητα και αγάπη για μυστικές αναζητήσεις, τη χημεία και τη διαιτολογία. Η επιτυχία έρχεται με επιμονή και εξυπνάδα μετά από πολλές δυσκολίες, εμπόδια και δοκιμασίες, ιδίως εάν δοθεί η απαιτούμενη προσοχή για την ανέλιξη στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Το άτομο μπορεί να είναι πολύ αυτοπειθαρχημένο, με εκτελεστική ικανότητα και αντίληψη. Οτιδήποτε κάνει το κάνει με ένταση. Οι άλλοι μπορεί να βρίσκουν το άτομο με τον Κρόνο στο Σκορπιό δυσνόητο εξαιτίας της επιφυλακτικότητας και της μυστικοπάθειας του. Από την αρνητική πλευρά υπάρχει κίνδυνος πείσματος, εκδικητικότητας, περιφρόνησης και σκληρότητας. Οι τάσεις του ατόμου να πιαστεί από τα χρήματα και το γόητρο μπορεί να του προκαλέσουν ζημιά. Μπορεί να υπάρχουν δυσκοιλιότητα ή αιμορροΐδες. Το άτομο πρέπει να μάθει πώς και πότε να αφήνει τα πράγματα να κυλήσουν. Αυτό ισχύει και ως προς την απεκκριτική λειτουργία του οργανισμού: η κατακράτηση του θυμού μπορεί να προκαλέσει πέτρες στη χολή ή τα νεφρά.

Κρόνος στον Τοξότη

Το άτομο διακατέχεται από μια φιλάνθρωπη διάθεση και μια επιθυμία να ωφελήσει και να βελτιώσει την κοινωνία μέσω της πειθαρχίας, των δίκαιων νόμων και της ευσέβειας. Δείχνει αξιοπιστία και εντιμότητα στις υποθέσεις του. Μία διορατική, φιλοσοφική, ανεξάρτητη και επίμονη φύση. Η διανοητική ωριμότητα έρχεται στη μέση ηλικία και υπόσχεται επιτυχία. Το άτομο με τον Κρόνο στον Τοξότη είναι γενναιόδωρο με αυξημένο αίσθημα υπευθυνότητας και διοικητικές ικανότητες. Οικονομικά κέρδη μπορεί να προέλθουν από προσεκτικές και καλοσχεδιασμένες επενδύσεις. Από αρνητική πλευρά, το άτομο μπορεί να είναι κυνικό, άθεο, δογματικό και σαρκαστικό. Η αντιπαράθεση, ο ανταγωνισμός και οι επικρίσεις του ατόμου μπορεί να πληγώσουν τους άλλους και φερόμενο έτσι, το άτομο με τον Κρόνο στον Τοξότη, συχνά εμποδίζει την εξέλιξή του στην επιθυμητή κοινωνική θέση. Μπορεί να υπάρχει κακή κυκλοφορία του αίματος στα ισχία και τα πόδια, το άτομο χρειάζεται φυσική εξάσκηση και καθαρό αέρα, ιδίως κατά την διάρκεια του ύπνου.

Κρόνος στο Αιγόκερω (κυριαρχία)

Άτομο μελαγχολικό, σοβαρό, προσεκτικό, φιλύποπτο, ανικανοποίητο και άπληστο. Έχει οργανωτική ικανότητα, πειθαρχία, υπομονή και εργατικότητα. Έχει την τάση να παίρνει τη ζωή πολύ στα σοβαρά, για αυτό το καθήκον και οι ευθύνες είναι πολύ σημαντικά, καθώς πιστεύει ότι ο χρόνος και τα βάσανα εξυπηρετούν κάποιο σκοπό και ότι η ευτυχία δεν είναι ο τελικός σκοπός της ύπαρξης. Μπορεί ακόμη και να δυσκολεύεται να μοιράσει την ενέργειά του ανάμεσα στην εργασία και την διασκέδαση. Είναι φιλόδοξο, επιθυμεί πολύ την κοινωνική άνοδο και συνήθως τα καταφέρνει με όπλα τα παραπάνω αλλά και τη διακριτικότητα και την διπλωματία. Η επιτυχία όμως με την θέση αυτή του Κρόνου δεν είναι μονοσήμαντη, πολλές φορές ακολουθείται από την πτώση. Το άτομο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω μπορεί να έχει αισθήματα μοναξιάς και κατωτερότητας και ίσως αυτό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους εργάζεται τόσο σκληρά. Μπορεί να υπάρχουν χρόνιες ασθένειες και πιθανότητα διανοητικής διατάραξης εξαιτίας της ανησυχίας, της απώθησης και της έλλειψης διασκέδασης. Ο εγωισμός και η δίψα για δύναμη και εξουσία μπορεί να είναι τα σοβαρότερα ελαττώματα αυτού του ανθρώπου.

Κρόνος στον Υδροχόο    

Ευγενική και φιλική διάθεση. Χαρακτήρας αξιοπρεπής, καλοπροαίρετος, ανθρώπινος, σοβαρός και συγκρατημένος. Το άτομο διαθέτει διεισδυτική σκέψη, καλή συλλογιστική και είναι κοινωνικό, φιλικό και καταδεκτικό. Διαθέτει πρακτικό κοινό νου, αυτοπειθαρχία και ψυχική αντοχή. Αν και είναι ανθρώπινο από τη φύση του, με μια φιλική και συμπαθητική διάθεση, μπορεί να έχει δυσκολία στο να καταλάβει τους σκοπούς των άλλων. Έχει την ικανότητα για σύστημα, οργάνωση και πειθαρχία. Το να βλέπει τα πράγματα με ένα τελείως καινούργιο τρόπο είναι μια από τις δυνατότητες του. Από την αρνητική πλευρά, το άτομο με τον Κρόνο στον Κριό μπορεί να είναι πεισματάρικο, διεκδικητικό, κρύο και αδιάφορο με μια τάση να γίνεται αρκετά «βαρύ» όταν σχέδια του συναντούν αντίσταση. Γενικά μπορεί να γίνει αρκετά σοβαρό στις επιχειρήσεις του καθώς και τις τέχνες και τις επιστήμες, καλλιεργώντας το μυαλό του με τις σπουδές, την παρατήρηση και την εμπειρία. Κατά κανόνα, μπορεί να κερδίσει οικονομικά οφέλη από ένα πρακτικό επάγγελμα, με τη σιωπηλή αποφασιστικότητα και την αξιοπιστία του. Τα ώριμα χρόνια είναι συνήθως πιο τυχερά από τα νεανικά.

Κρόνος στους Ιχθύες

Μπορεί να είναι δύσκολο για το άτομο με τον Κρόνο στους Ιχθύες να βάλει όρια στον εαυτό του και τους άλλους και να είναι πειθαρχημένο και οργανωμένο. Η καθημερινότητά του είναι μπερδεμένη και δυσκολεύεται να συντονισθεί με τον κόσμο γύρω του. Μπορεί να υπάρξει επιτυχία αν το άτομο εργάζεται μακρυά από τη δημοσιότητα, κάνοντας ερευνητική δουλειά σε κάποιο ίδρυμα. Από αρνητική άποψη, το άτομο μπορεί να είναι αναποφάσιστο και μελαγχολικό, με μια τάση να αντιδρά με υπερβολικό συναισθηματισμό σε αρνητικές καταστάσεις. Πρέπει να αναπτύξει πίστη στο μέλλον και την ικανότητα να ξεχνάει το παρελθόν.
Αν ο Κρόνος προσβάλλεται, το άτομο συναντά εμπόδια, απώλειες, καθυστερήσεις και δυσφήμιση από φίλους και γνωριμίες και έχει πολλές λύπες και απογοητεύσεις κατά την διάρκεια της ζωής του. Μπορεί να ανέβει σε περίοπτες κοινωνικές θέσεις αλλά έχει δυσκολία στο να τις διατηρήσει. Ατυχίες συνοδεύουν τους δεσμούς του ατόμου, οι οποίες βλάπτουν ή καθυστερούν την εξέλιξή του. Καθώς η συμπαθητική και αισθηματική φύση είναι ισχυρές, το ίδιο το άτομο είναι πολλές φορές πρόξενος της ατυχίας του. Η ελπίδα, σταθερότητα και επιμονή του ατόμου πρέπει να ενισχυθούν, καθώς είναι έξυπνο και εμπνευσμένο αλλά του στερείται τις ευκαιρίες και τις ευνοΐκές περιστάσεις. Πολλές φορές η υγεία επηρεάζεται αρνητικά από την ψυχολογική κατάσταση: κρυολογήματα και χρόνιες αδυναμίες.

Θέσεις Κρόνου στο Ζωδιακό

Saturn

7.10.1921  20:21:34> Ζυγός
20.12.1923  7:24:12> Σκορπιός
6.04.1924  11:36:31> Ζυγός
14.09.1924  0:58:39> Σκορπιός
3.12.1926    1:34:02> Τοξότης
15.03.1929  16:46:30> Αιγόκερως
5.05.1929    7:20:12> Τοξότης
30.11.1929   7:21:41> Αιγόκερως
24.02.1932  5:46:11> Υδροχόος
13.08.1932  14:15:16> Αιγόκερως
20.11.1932   5:08:35> Υδροχόος
14.02.1935  17:07:35> Ιχθύες
25.04.1937   9:28:28> Κριός
18.10.1937    6:41:49> Ιχθύες
14.01.1938   13:29:31> Κριός
6.07.1939    8:43:47> Ταύρος
22.09.1939   8:19:26> Κριός
20.03.1940  12:39:44> Ταύρος
8.05.1942    22:38:46> Δίδυμοι
20.06.1944 10:47:20> Καρκίνος
2.08.1946   17:41:40> Λέων
19.09.1948    7:35:27> Παρθένος
3.04.1949     6:39:24> Λέων
29.05.1949  15:57:40> Παρθένος
20.11.1950  18:49:45> Ζυγός
7.03.1951   15:13:20> Παρθένος
13.08.1951 19:43:42> Ζυγός
22.10.1953 18:35:21> Σκορπιός
12.01.1956  21:44:57> Τοξότης
14.05.1956    6:46:07> Σκορπιός
10.10.1956   18:10:26> Τοξότης
5.01.1959  16:32:26> Αιγόκερως
3.01.1962  22:00:49> Υδροχόος
24.03.1964  7:17:08> Ιχθύες
17.09.1964   0:04:34> Υδροχόος
16.12.1964    8:38:15> Ιχθύες
4.03.1967    0:31:13> Κριός
30.04.1969  1:23:09> Ταύρος
18.06.1971   19:08:35> Δίδυμοι
10.01.1972    6:43:36> Ταύρος
21.02.1972  17:51:28> Δίδυμοι
2.08.1973    1:20:03> Καρκίνος
7.01.1974   23:26:47> Δίδυμοι
19.04.1974  1:33:21> Καρκίνος
17.09.1975   7:56:46> Λέων
14.01.1976  16:16:00> Καρκίνος
5.06.1976    8:08:36> Λέων
17.11.1977   5:42:42> Παρθένος
5.01.1978     3:44:58> Λέων
26.07.1978   15:01:56> Παρθένος
21.09.1980   13:48:09> Ζυγός
29.11.1982   13:28:59> Σκορπιός
6.05.1983   22:29:07> Ζυγός
24.08.1983  14:53:50> Σκορπιός
17.11.1985    5:09:26> Τοξότης
14.02.1988   2:50:29> Αιγόκερως
10.06.1988   8:22:11> Τοξότης
12.11.1988  12:25:46> Αιγόκερως
6.02.1991   21:51:11> Υδροχόος
21.05.1993    7:57:40> Ιχθύες
30.06.1993  11:28:55> Υδροχόος
29.01.1994    2:42:53> Ιχθύες
7.04.1996   11:48:58> Κριός
 9.06.1998    9:06:58> Ταύρος
25.10.1998   21:40:32> Κριός
1.03.1999    4:25:46> Ταύρος
10.08.2000    5:26:32> Δίδυμοι
16.10.2000    3:44:05> Ταύρος
21.04.2001    0:59:20> Δίδυμοι
4.06.2003    4:28:11> Καρκίνος
16.07.2005   15:30:34> Λέων
2.09.2007   16:48:51> Παρθένος
29.10.2009   20:09:01> Ζυγός
7.04.2010   21:50:42> Παρθένος
21.07.2010   18:10:30> Ζυγός
 5.10.2012   23:34:13> Σκορπιός
23.12.2014  19:33:58> Τοξότης
15.06.2015    3:35:30> Σκορπιός
18.09.2015    5:49:11> Τοξότης
20.12.2017    7:48:42> Αιγόκερως

D.Ho_Contemplation David Ho - Contemplation

Συμβολισμός

Είναι ο πλανήτης του ελέγχου και της επιθυμίας για κυριαρχία, των περιορισμών και της στενότητας - περιορισμού αυτών που είναι επιβοηθητικά και επέκτασης αυτών που είναι επιβλαβή. Συμβολίζει τη δυστυχία, το μίσος, την αποστροφή, τα εμπόδια, τις ελλείψεις, την καταστροφή, τις απώλειες, τα σφάλματα, τις καθυστερήσεις, τους χωρισμούς. Τους πειρασμούς κάθε είδους και την αδυναμία να αντισταθούμε σε αυτούς. Ακόμη, αντιπροσωπεύει την εκδίκηση, τον εγωισμό και την στενοκεφαλιά. Σηματοδοτεί τη διάψευση, τη σύγχυση καθώς και οτιδήποτε αντίθετο στην Ιουδαιο-χριστιανική παράδοση (σύμφωνα με μια άποψη, στην κοσμική αστρολογία ο ισλαμισμός σηματοδοτείται από τον Κρόνο). Για να μην τον κατηγορήσουμε και για τρομοκράτη αρκεί να πούμε ότι του έχουν ανατεθεί όλα τα προβλήματα και οι ατυχίες του κόσμου.
Γενικά, μέσα στο ωροσκόπιο δείχνει οτιδήποτε είναι κάτω από το μέσο όρο, μια κατάσταση αδυναμίας και ανεπάρκειας, μειωμένη ζωτικότητα ή ικανότητα. Η λειτουργία του είναι να σταθεροποιεί και να διαιωνίζει ζητήματα, τα οποία στο παρελθόν δεν αντιμετωπίσθηκαν σωστά.

Στην κοσμική αστρολογία

Σχετίζεται με την δομή, την εφαρμογή και τους τύπους. Έχει σταθεροποιητική λειτουργία, η οποία εκφράζεται με την πρακτικότητα, το νόμο, την διακυβέρνηση και την τάξη. Ο έλεγχος, η γεροντοκρατία, η καταγωγή, η γραφειοκρατία, τα συστήματα οργάνωσης, τα ιδρύματα, η εξουσία, όλα είναι εκφράσεις του Κρόνου μέσα στην κοινωνία. Όμως, η ύπαρξή του φαίνεται απαραίτητη: σηματοδοτεί τα συμβόλαια, κανονισμούς και διαδικασίες με τις οποίες οι άνθρωποι συντονίζουν τις ενέργειές τους. Επιβάλλει την πειθαρχία μέσω του φόβου ή του σεβασμού αλλά διαχρονικά δημιουργεί την ιστορία από την οποία όλοι καταγόμαστε.

Loading