Menu

Ήλιος - Τετράγωνα ή Αντιθέσεις

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Σελήνη. Οι δυσκολίες προσωπικότητας που πρέπει να ξεπεραστούν αφορούν στη διάσταση μεταξύ συνειδητών στόχων από τη μια πλευρά και συναισθημάτων από την άλλη. Οι εσωτερικές συγκρούσεις θα εκδηλωθούν σαν δυσαρέσκεια και γενική δυσαρμονία - υπάρχει μια προσπάθεια συμβιβασμού του καθήκοντος και των προσωπικών ενδιαφερόντων. Το άτομο συχνά κυμαίνεται ανάμεσα στην ύπαρξη εξαιρετικής λογικής και μεγάλης ευαισθησίας. Μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες με τους ανωτέρους, προβλήματα στην απασχόληση και απογοητεύσεις σε κοινωνικές και αισθηματικές υποθέσεις. Αυτές οι γενέθλιες όψεις δεν ευνοούν την υγεία και τη σωματική δύναμη. Εάν ο Κρόνος συμμετέχει με δυσμενή όψη: κατάθλιψη ή μακροχρόνια ασθένεια.

Ήλιος μισό τετράγωνο Αφροδίτη. Είναι η μόνη πιθανή δυσμενής όψη ανάμεσα στους δύο πλανήτες και δείχνει μια αδεξιότητα στην επιλογή του ή της συντρόφου.
 
Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Άρη. Υπάρχει ένα μαχητικό πνεύμα και ο άνθρωπος απολαμβάνει τον ανταγωνισμό σχεδόν σε οποιοδήποτε θέμα. Πιστεύει ότι χρειάζεται πάλη για να πάρει κάποιος αυτό που θέλει και τείνει να λέει "εγώ πρώτος" - μια στάση, η οποία θυμώνει ή ενοχλεί τους άλλους. Έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας, είναι βιαστικός, ανυπόμονος και μερικές φορές απερίσκεπτος. Δεν συμπαθεί οποιαδήποτε μορφή περιορισμού και επαναστατεί στη λήψη των διαταγών. Απογοητεύεται εύκολα και αυτό του προκαλεί ανυπομονησία και θυμό που ξεσπάει στα κοντινά πρόσωπα. Γενικά, οι παρορμητικές ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν το άτομο σε πολλές δυσκολίες. Στο θέμα της υγείας, υπάρχει τάση για ατυχήματα, πυρετούς, σύντομες και ξαφνικές ασθένειες.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Δία. Με αυτές τις γενέθλιες όψεις ο άνθρωπος τείνει να υπερβάλει τις δυνατότητές του. Έχει φιλοδοξίες και την επιθυμία να πετύχει στη ζωή αλλά μπορεί να μην έχει την επιμονή για να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα. Κατά καιρούς μπορεί να γίνεται ανήσυχος και δυσαρεστημένος από τις ευθύνες και τους περιορισμούς του στη ζωή. Θέλει να αισθάνεται σημαντικός και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια επηρμένη συμπεριφορά. Υπάρχει ενδεχόμενο απωλειών από νομικά θέματα, δάνεια, επενδύσεις, τυχερά παιχνίδια. Μπορεί να υπάρξει θρησκευτικός φανατισμός ή εμμονή σε ένα ιδιαίτερο δόγμα. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορίας του αίματος -ειδικά την αρτηριακή κυκλοφορία- και αρκετά περιττά κιλά. Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο οι δυσμενείς όψεις Ήλιου-Δία δείχνουν έναν καλό αλλά κάπως άτυχο σύζυγο. Μια καλή όψη της Σελήνης θα βοηθήσει να μετριαστούν τα παραπάνω, αλλά, σε κάθε περίπτωση, παρουσιάζεται υπερηφάνεια και έλλειψη σύνεσης.
 
Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Κρόνο. Το άτομο έχει μια προσεκτική, ρεαλιστική στάση απέναντι στη ζωή και είναι συνεπές και πειθαρχημένο στις υποχρεώσεις του. Τείνει να εργάζεται και να αγωνίζεται περισσότερο από όσο χρειάζεται και προτιμά καθιερωμένα πρότυπα και δραστηριότητες παρά τις πρωτοτυπίες. Αγωνίζεται ενάντια σε αισθήματα προσωπικής ανεπάρκειας, αυτο-αμφισβήτησης και μοναξιάς. Συναντά καθυστερήσεις και απογοητεύσεις, περιορισμούς και διαταραχές της υγείας. Υφίσταται εχθρότητα και ζηλοτυπία. Πιθανός πρώιμος θάνατος του πατέρα ή απομάκρυνση του, εχθρότητα ή δυσμένεια των ανωτέρων, εργοδοτών ή ατόμων με υψηλή θέση, ανεπιτυχείς συζυγικές υποθέσεις. Αν και υπάρχει μεγάλη αντοχή, υπομονή και δύναμη, οι δυσκολίες δημιουργούν στον άνθρωπο την τάση να γίνεται άπονος, εγωιστικός, απαισιόδοξος, δύσπιστος και αδιάφορος για την κοινωνική ευημερία.  
Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο, οι γενέθλιες αυτές όψεις φανερώνουν ότι το ανδρικό πρότυπο δεν είναι καλά τοποθετημένο στο υποσυνείδητο, με συνέπεια την άρνηση του γάμου ή την καθυστέρηση του. Οι αντίστοιχες όψεις Κρόνου-Σελήνης σε ένα ανδρικό θέμα φανερώνουν το ίδιο πρόβλημα με το άλλο φύλο. Είναι οι γωνίες που όταν τις δει ο αστρολόγος πρέπει να σηκωθεί και να δώσει τη θέση του στον ψυχαναλυτή.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Ουρανό. Ο άνθρωπος είναι ανήσυχος, ανεξάρτητος, ανορθόδοξος και επαναστατικός. Έχει υπερηφάνεια, εγωισμό, έλλειψη αυτοπειθαρχίας και την τάση για ενασχόληση με πάρα πολλά πράγματα, η οποία διασκορπίζει την ενεργητικότητα. Θέλει να τα αλλάξει όλα, ακόμα κι αν δεν έχει ένα καλύτερο σχέδιο, με το οποίο να αντικαταστήσει την υπάρχουσα κατάσταση. Πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ανάγκες των άλλων, να μάθει να ακούει τις ιδέες τους πριν πάρει αποφάσεις. Ανεπιτυχής στο γάμο, όπου συναντά δυσαρμονία και χωρισμούς. Μια όχι και τόσο καλή υγεία και ατυχήματα, ενδεχόμενα μέσω μηχανημάτων, οχημάτων, εκρήξεων ή ηλεκτρικών συσκευών. Μια καλή όψη και η βοήθεια άλλων πλανητών μπορεί να τροποποιήσει αυτές τις ακραίες ενδείξεις. Οι αρνητικές όψεις Ήλιου-Ουρανού, περιλαμβανόμενης και της συνόδου, είναι δυσμενέστερες σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο, όπου δείχνουν κίνδυνο σκανδάλου και άτυχες ενώσεις.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Ποσειδώνα. Το άτομο αισθάνεται την ανάγκη να εκφραστεί μέσα από κάποια τέχνη αλλά μπορεί να στερείται την απαραίτητη ενέργεια και τη φιλοδοξία για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του. Είναι πολύ συμπονετικό και θα προσπαθήσει να βοηθήσει οποιονδήποτε αλλά, λόγω έλλειψης κριτηρίου, μπορεί να πιστέψει οποιαδήποτε θλιβερή ιστορία και να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης. Η ζωηρή φαντασία του φέρνει την αυταπάτη ή την εξαπάτηση από άλλους. Χρειάζεται αναπτύξει μεγαλύτερη διάκριση και μάθει να λέει όχι. Επειδή ο άνθρωπος αυτός είναι ευγενής και ειρηνόφιλος, μπορεί να στερηθεί τη θέληση και το ανταγωνιστικό πνεύμα που απαιτούνται για να ανοίξει τον δρόμο του μέσα στον κόσμο. Πρέπει να μάθει να συγκρούεται για τις πεποιθήσεις και τις αρχές του, να μην εξιδανικεύει τους άλλους και να τους δέχεται όπως είναι. Οι όψεις αυτές δείχνουν ακόμη παράξενα όνειρα, συναισθήματα και επιθυμίες. Κάποια δυσκολία με τα παιδιά και οικονομικές απώλειες μέσω επενδύσεων, τυχερών παιχνιδιών ή απάτης.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Πλούτωνα. Το άτομο είναι θεληματικό, ενθουσιώδες μέχρι φανατισμού αλλά συνήθως κρύβει την ένταση των αισθημάτων του, τα προσωπικά κίνητρα και τις επιθυμίες του. Τείνει να είναι κτητικό, ζηλότυπο και καταναγκαστικό, να έχει τον έλεγχο ανθρώπων και καταστάσεων. Έχει την επιθυμία να αναγνωρίζεται σαν αυθεντία σε κάτι και τείνει να λατρεύει ήρωες, των οποίων τα βήματα θέλει να ακολουθήσει. Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του και θεωρεί ότι μπορεί να επιζήσει από οτιδήποτε του παρουσιάσει η ζωή. Έχει μεγάλη εσωτερική δύναμη και υποτιμά τους ανθρώπους που αποφεύγουν τη ζωή και τα προβλήματα της. Έχει διαισθητική αντίληψη που βλέπει πίσω από τα φαινόμενα πηγαίνοντας κατ' ευθείαν στην καρδιά ενός θέματος. Η διάθεση του ατόμου για έλεγχο και εξουσία πάνω στους άλλους, η προδιάθεση του να γίνεται "οδηγός σκλάβων" μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη εχθρότητα και διαθέσεις αντεκδίκησης.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Ωροσκόπο. Οι δυσκολίες προσωπικότητας που πρέπει να ξεπεραστούν αφορούν στην αλαζονεία και τη έπαρση. Το άτομο χρειάζεται μεγαλύτερη αυτοκριτική και αυτογνωσία.  

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Μεσουράνημα. Οι δυσκολίες προσωπικότητας που πρέπει να αναγνωριστούν είναι το συναίσθημα της κατωτερότητας μπροστά στους ανώτερους και υπεροψίας προς τους κατώτερους, το οποίο δημιουργεί επαγγελματικές δυσκολίες. Το άτομο, αν και τελειομανές σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη σταδιοδρομία, πρέπει να μάθει ότι η επιτυχία συχνά εξαρτάται και από την κοινωνική αποδοχή.

Ήλιος τετράγωνο ή αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Οι όψεις αυτές δείχνουν κάποια έλλειψη προσαρμοστικότητας στη κοινωνική ζωή.

Loading