Menu

Άρης - Τετράγωνα ή Αντιθέσεις

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Δία. Το άτομο είναι φιλόδοξο και επιχειρηματικό. Έχει άφθονη φυσική ενέργεια και είναι γενικά αισιόδοξο. Ευχαριστείται με τον ανταγωνισμό και τις προκλήσεις και ενδιαφέρεται περισσότερο για το κυνήγι παρά για την κατάκτηση. Θέλει να παίρνει ρίσκα αλλά έχει τάση για λανθασμένες εκτιμήσεις, κακή τύχη και υπερβολές στις κερδοσκοπικές δραστηριότητες. Πρέπει να μάθει να σχεδιάζει και να μην εργάζεται τόσο γρήγορα, καθώς αυτό μπορεί να κάνει την δουλειά του κακότεχνη ή μισοτελειωμένη. Ακόμη, η προηγούμενη σκέψη μπορεί να κάνει το άτομο να νοιάζεται περισσότερο για τους άλλους, με τους οποίους θα τα πάει πολύ καλύτερα αν μάθει να συνεργάζεται παρά να τους ανταγωνίζεται. Έχει την τάση να υπόσχεται περισσότερα από όσα μπορεί να πραγματοποιήσει και μερικές φορές υπερβάλλει για να εντυπωσιάσει ή για να έχει προσωπικό όφελος. Ουσιαστικά ενεργεί λόγω υπερεκτίμησης των ικανοτήτων του. Στα οικονομικά, υπάρχει υπερβολική γενναιοδωρία και ζημιές από την ανεντιμότητα τρίτων προσώπων. Ακόμη, δυσκολίες μπορεί να προέλθουν από θρησκευτικά, νομικά ή πολιτικά ζητήματα. Στο θέμα της υγείας, μπορεί να υπάρχουν εμπύρετες καταστάσεις, διαταραχές του αίματος ή του ήπατος.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Κρόνο. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωρισθούν και να ξεπεραστούν συνήθως σχετίζονται με ένα ψυχρό και αυστηρό χαρακτήρα, ο οποίος γεννά εχθρότητα και δυσπιστία στους άλλους. Το άτομο είναι ικανό για μεγάλη αυταπάρνηση και αυτοπειθαρχία, έχει μια πολύ αποφασισμένη και φιλόδοξη φύση. Μπορεί να είναι επίμονο, ανθεκτικό, προσπαθώντας σκληρά σε πείσμα δυσκολιών και απογοητεύσεων. Συνήθως όμως συναντά μεγάλη αντίσταση όταν προσπαθεί να πάρει πρωτοβουλίες ή να είναι θετικό. Μερικές φορές εμποδίζεται μόνο από τους φόβους και την βεβαιότητα για τις ικανότητές του. Αυτό οδηγεί σε θυμό και αν ο άνθρωπος δεν έχει κάποιο τρόπο να δώσει διέξοδο στην πίεση, ο θυμός μπορεί να ξεσπάει στα κοντινά του πρόσωπα. Άλλωστε, ποτέ δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί τις αδικίες που του έγιναν. Γενικά, το μυαλό και οι αισθήσεις δρουν σε διάσταση, προκαλώντας διαφωνίες, εγωισμό, βίαιες και παρορμητικές πράξεις. Ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας μπορεί να αναδυθεί εξαιτίας αυτών των δυσκολιών. Με τη συγκέντρωση σε ένα μοναδικό, καθαρά προσδιορισμένο σκοπό, ίσως ο άνθρωπος μπορέσει να πετύχει πολλά αλλά συχνά αισθάνεται ότι το ταξίδι είναι αρκετά δύσκολο και πρέπει να πολεμήσει μόνος του. Επαγγελματικά, σηματοδοτούνται απώλειες και αποτυχίες στις επιχειρήσεις ή τις συνεργασίες. Οι δυσαρμονικές όψεις των δύο παραδοσιακών κακοποιών πλανητών δείχνουν ακόμη προβλήματα σχετικά με τους γονείς- θάνατο, χωρισμό ή διαφωνίες με αυτούς - και δυσκολίες με κληρονομιές ή το γάμο.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Ουρανό. Ο άνθρωπος είναι πρωτότυπος, νευρικός, ανυπόμονος και ανεξάρτητος. Είναι ενθουσιώδης και μερικές φορές ευέξαπτος και υπερκινητικός. Ένας επαναστάτης που επιζητά τις αναθεωρήσεις, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες. Χρειάζεται αρκετή προσωπική ελευθερία για να κάνει τα πράγματα με το δικό του τρόπο. Βαριέται εύκολα και ψάχνει συνέχεια για συγκινήσεις και περιπέτειες. Δεν φοβάται να αναλάβει ρίσκα αν και μερικές φορές αυτά είναι αρκετά ανόητα. Οι σκοποί αλλάζουν τόσο εύκολα ώστε είναι δύσκολο για το άτομο αυτό να ασχοληθεί με κάτι για πολύ καιρό. Τείνει να είναι ειλικρινής, απότομος αλλά τίμιος με τους άλλους. Τα προβλήματα συμπεριφοράς που πρέπει να αναγνωρισθούν και να ξεπεραστούν προέρχονται από μια παρορμητική ή και επικίνδυνη δράση. Ο άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει τους καβγάδες και να μην εκτίθεται σε επικίνδυνες καταστάσεις καθώς τα περισσότερα γεγονότα στη ζωή του τείνουν να είναι ξαφνικά και απροσδόκητα. Υπάρχει τάση για ατυχήματα προερχόμενα από όπλα, εκρήξεις, φωτιά, ηλεκτρικές συσκευές, μηχανήματα, οχήματα μεταφοράς.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Ποσειδώνα. Τα προβλήματα συμπεριφοράς που πρέπει να αναγνωρισθούν και να ξεπεραστούν συνήθως σχετίζονται με υποσυνείδητες επιθυμίες, οι οποίες παρακινούν σε ανάρμοστες πράξεις, δημιουργώντας σύγχυση στη ζωή του ατόμου. Μερικές φορές οι ηθικές αντιστάσεις μπορεί να εξαντλούνται από τη δύναμη των καταπιεσμένων αισθημάτων ή των σεξουαλικών επιθυμιών. Αν αυτό δεν αντιμετωπισθεί, μπορεί να προκύψουν νευρώσεις. Μια καλή διέξοδος για αυτήν την ισχυρή ενεργεία είναι κάποιο είδος καλλιτεχνικής απασχόλησης. Το ζητούμενο εδώ για το άτομο είναι να αναγνωρίζει τα κίνητρα του και να είναι τίμιο με τον εαυτό του και τους άλλους. Ο άνθρωπος με αυτές τις γενέθλιες όψεις θέλει συχνά να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Εάν η τάση φυγής γίνει επίμονη, υπάρχει το ενδεχόμενο να αναζητηθεί διέξοδος στο αλκοόλ ή άλλες ψυχοφθόρες ουσίες. Λόγω της αποδυνάμωσης του Άρη από τον απροσδιόριστο και διαλυτικό Ποσειδώνα, το άτομο μπορεί να υστερεί σε ανταγωνιστικότητα και μαχητικό πνεύμα, τα οποία απαιτούνται για την κοινωνική επιτυχία. Ακόμη, έχει την τάση να εμπλέκεται σε σχέσεις εξάρτησης - είτε το άτομο είτε ο σύντροφος του, ηθελημένα ή αθέλητα, παίζουν το ρόλο του μάρτυρα, του θύματος ή του σωτήρα. Στον κοινωνικό τομέα, σκάνδαλα μπορεί να προκύψουν από τις σχέσεις με το άλλο φύλο. Προβλήματα από απάτη, απομίμηση, ίντριγκες, δωροδοκία ή ψεύτικες κατηγορίες. Απώλειες και ατυχήματα σχετιζόμενα με το υγρό στοιχείο, τα φάρμακα ή τα αναισθητικά.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Πλούτωνα. Ισχυρή θέληση και επιθυμία για εξουσία: ένας ευχάριστος συνδυασμός αλλά η ικανότητα για βία βρίσκεται μόλις κάτω από την επιφάνεια. Το ζητούμενο εδώ για το άτομο είναι να μάθει να χρησιμοποιεί τη δύναμη του δημιουργικά. Έχει μεγάλη δύναμη για το καλό ή το κακό και όλα εξαρτώνται από το που θα κατευθύνει το μυαλό και τις επιθυμίες του. Με αυτές τις γενέθλιες όψεις, ο άνθρωπος δυσκολεύεται να ελέγξει τις παρορμήσεις του, μπορεί να οδηγείται από αυτές σε βαθμό που να χάνει κάθε αντικειμενικότητα. Προσπαθεί πάντα να έχει το πάνω χέρι και επιθυμεί την ένταση, σχέσεις με ένα έντονο στοιχείο κυριαρχίας-υποταγής είναι πολύ πιθανές. Ακόμη, το άτομο έχει μια μυστική πλευρά και δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του στους άλλους μέχρι αυτό να εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό του. Πρέπει να  μάθει να συνεργάζεται και να θυμάται ότι το εξαιρετικό πείσμα του μπορεί εύκολα να μετατρέψει τους φίλους σε εχθρούς.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Ωροσκόπο. Υπάρχει η προδιάθεση του ανθρώπου να εξαναγκάζει προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Τείνει να είναι επιθετικός και ανταγωνιστικός. Χρειάζεται να μάθει να συνεργάζεται καλύτερα με τους άλλους. Γενικά, οι γενέθλιες αυτές σχέσεις του Άρη με τον Ωροσκόπο σηματοδοτούν συγκρούσεις ανάμεσα σε προσωπικές επιθυμίες και την ανάγκη του ατόμου να συμβαδίσει αρμονικά με τους ανθρώπους που το περιβάλλουν.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Μεσουράνημα. Τα προβλήματα που πρέπει να αναγνωριστούν και να ξεπεραστούν συνήθως σχετίζονται με την αδυναμία του ατόμου να συνεργαστεί με εξουσίες, προϊσταμένους ή εργοδότες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συνεχείς αγώνες. Το άτομο πρέπει να περιορίσει την τάση του να προκαλεί οποιονδήποτε και οτιδήποτε.

Άρης τετράγωνο ή αντίθεση Βόρειο Δεσμό. Υποδηλώνονται κάποιες αντικοινωνικές τάσεις, οι οποίες προκαλούν συγκρούσεις.

Loading